Plaatsen van herinnering en herdenking die mij verrassen, inspireren en raken, leg ik vast op camera. Een deel van mijn collectie zie je hier.

Wat mensen vaak van mij willen weten.

Wat heb jij met de dood?

“Uiteraard heb ik veel met de dood, anders zou ik dit werk niet doen, maar ik heb nog veel meer met het leven. Ik wil verhalen doorvertellen en herinneringen inblazen.”

Wat is je achtergrond?

“Mijn geboortegrond ligt in Twente (1980). In Enschede studeerde ik aan de AKI, Academy of Art & Design (kunstacademie).”

Wat deed je hiervoor?

“In 2005 vertrok ik van Enschede naar Rotterdam en werkte als landschapsontwerper bij diverse bureaus waarvan ruim vijf jaar bij Mecanoo architecten in Delft. Ik werkte daar in een team van landschapsontwerpers, stedebouwkundigen en architecten aan projecten in de gebouwde omgeving.”

Hoe ben je op het idee gekomen voor je bedrijf?

“In 2010 ben ik een half jaar gaan reizen door Zuidoost-Azië. Wat mij in elk land aantrok waren de monumenten en andere kleinschalige plekken van herinnering en contemplatie. Het herinnerde mij aan een opdracht lang geleden om het graf van iemands vader te ontwerpen. Tijdens deze reis groeide het plan om een eigen ontwerpbureau te beginnen.”

Komt je werkwijze overeen met die van een beeldend kunstenaar?

“Ik ontwerp meestal conceptueel, vanuit een verhaal of een idee. Eigenlijk laat mijn werkwijze zich het beste vergelijken met hoe een architect te werk gaat. Ik luister naar de wensen en naar de ideeën van de opdrachtgever. Die vertaal ik naar een ontwerp.”

Wat is allemaal mogelijk?

“Het kan van alles worden. Als iemand een gedenkplek wil die later helemaal wordt opgenomen door de natuur en verdwijnt, dan kan dat ook.”

Wat is je lievelingsquote?

“Een quote van Hermann Hesse: “Wat mooi is ontleent een deel van zijn betovering aan de vergankelijkheid.”

Heb je andere vragen? Neem gerust contact met me op, ik beantwoord ze graag. Je kunt me bellen op 06-43019589 of een mail sturen naar: info@leoniebrinks.nl.