Prijzen

Particuliere gedenktekens

Ik kom naar je toe en luister naar je wensen en ideeën. Dit bied ik kosteloos aan om eerst af te tasten of ik iets voor je kan betekenen én of het goed voelt voor jou.

Grafmonument voor Mark, staande steen met kubus en omlijsting waar binnen een graftuin is gerealiseerd.

De prijs van een persoonlijke grafmonument of gedenkteken start bij € 3500,00. Je krijgt hiervoor een persoonlijk en uniek ontwerp dat vakkundig wordt uitgevoerd en geplaatst. De offerte wordt in twee delen aangeboden.

  1. De eerste offerte is voor het creatieve proces, dat wil zeggen de ontwikkeling van het concept en de voorlopige ontwerptekening(en) die ik persoonlijk aan je presenteer. Hiervoor vraag ik een vast bedrag van € 1500,00. Na de presentatie stuur ik de ontwerptekeningen digitaal per e-mail naar je toe.

  2. Met de tekeningen van het voorlopige ontwerp onder mijn arm en met jou goedkeuring, kan ik prijzen aanvragen en ook de vergunning voor de plaatsing van het monument. Vervolgens krijg je van mij de tweede offerte voor de technische uitwerking, detaillering, uitvoeringskosten en plaatsing van het monument. Wat dit gaat kosten is grotendeels afhankelijk van de complexiteit, materialisatie- en uitvoeringskosten.

Bel me gerust om van gedachten te wisselen en om een afspraak in te plannen voor een eerste kennismaking. Mijn telefoonnummer is 06-43019589.

Publieke plaatsen van herinnering en herdenking

Iedere opdracht vraagt om zijn eigen aanpak. Initiatiefnemers die een herdenkingsmonument in de openbare ruimte willen oprichten, een bestaand monument willen revitaliseren, of op grotere schaal een gedenkpark willen inrichten of uitbreiden, bellen me op en vertellen over hun idee. De financiële middelen zijn er dan nog meestal niet. Subsidies bieden dan uitkomst of een crowdfundingsactie. Afhankelijk van de opdracht willen gemeenten soms ook een duit in het zakje doen.

Krantenartikel AD met initiatiefnemer en betrokken buurtbewoner Boudewijn Oremus bij verzetsmonument in Utrechtse wijk Transwijk.

Informatie voor particulieren

Het eerste dat ik doe als je met een idee bij me komt, is uithoren wat precies gewenst is, wat belangrijk is en of er meer mensen achter je initiatief staan. Als blijkt dat het een haalbaar plan is, kunnen we van start gaan. Ik maak dan een schetsimpressie van je idee, waarmee je naar de gemeente, ondernemersverenigingen, bewoners en andere betrokkenen kunt gaan om het plan voor te leggen. Stap voor stap gaan we meer mensen enthousiasmeren voor je plan. Wie mijn opdrachtgever is, hoeft nog niet duidelijk te zijn. Een voorbeeld: Het plan om het verzetsmonument in Utrecht uit de anonimiteit te halen met een uitbreiding, kwam van een betrokken buurtbewoner. De gemeente werd mijn opdrachtgever.

Bel me gerust om meer te weten te komen over hoe ik te werk ga en wat je kunt verwachten.

Informatie voor stichtingen en organisaties

Het monument dat ik ontwierp voor Stichting Vliegramp Tripoli.

Wanneer je als stichting of organisatie bij me komt met een wens, dan ligt er vaak al een budget. Je hebt voorwerk gedaan, zoals het bepalen van de locatie van de gedenkplaats, het plan van eisen staat op papier en de planning is bepaald. Ik begeleid jullie met het ontwerp en de realisatie van het project.


Contactgegevens

Ontwerpstudio Leonie Brinks
📞 06-43019589
info@leoniebrinks.nl

Postadres:
Laan van Minsweerd 5
3583 BA Utrecht

Studio:
Weerdsingel wz 33a
3513 BC  Utrecht