Ontwerpstudio_leoniebrinks

Particuliere gedenktekens

De herinneringsplekken die ik ontwerp, vertellen als het ware iemands levensverhaal. Het toont het karakter, de smaak, de levensstijl van een persoon en wat belangrijk voor hem of haar was.

Iemand die overleden is, laat altijd een leegte achter. Ik geloof dat een gepersonaliseerd, met zorg ontworpen gedenkplaats troost biedt.

Mijn opdrachtgevers zijn niet alleen de nabestaanden/bekenden van mensen die zijn overleden, maar ook mensen die bij leven hun uitvaart willen regelen. Bijvoorbeeld om degene die ze na hun sterven achterlaten, te ontzorgen.

Ik werk samen met vaklieden met liefde voor hun vak en verstand van ambachtelijke processen. Zij begrijpen hoe belangrijk het is om met de juiste materialen de eeuwigheid te vangen.

Hoe dichterbij de dood komt, hoe moeilijker het wordt om erover te praten. Vóór de dood een monument ontwerpen en ervoor zorgen dat het er staat op het moment dat iemand overleden is, dat zou heel mooi zijn.
— Hetty Stok, oprichter en oud-directeur Stichting Hospice Utrecht

Werkwijze

Het begint met een telefoontje. Hierna kom ik bij jou langs voor een vrijblijvende kennismaking. Vanuit Utrecht kan ik heel makkelijk alle windstreken van Nederland bestrijken. Bel me gerust met vragen: 06-43019589.

Jij vertelt en ik luister. Ik ontwerp samen met jou. Daarom is voor mij een ‘klik’ heel belangrijk. Ik kom ook langs om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. De sfeer in iemands huis, de keuze van de meubelen, de kleuren op de muren of het schaakbord op de bijzettafel zeggen veel over iemand. Het kenmerkt een persoon. Door al die indrukken tijdens het eerste bezoek, komen er beelden bij mij op. Die vormen uiteindelijk het ontwerp. 

Het eerste ontwerp bekijken wij samen. Ik schaaf bij waar nodig. Na een definitieve goedkeuring zorg ik dat het ontwerp wordt uitgevoerd. De materialen bepalen wij samen. Ik regel alle praktische zaken zoals vergunningen en de plaatsing. Hiervoor werk ik samen met vaklieden met liefde voor hun vak en verstand van ambachtelijke processen. Samen begrijpen wij hoe belangrijk het is om met de juiste materialen de eeuwigheid te vangen.

Wil jij meer weten? Neem gerust contact met mij op. Ik informeer je graag over de mogelijkheden.

Portfolio

Prijzen

Je investeert in een belangrijke, blijvende plek voor de toekomst die van generatie op generatie kan worden doorgegeven.

Elke grafsteen, urngraf, tombe of graftuin is uniek. Want niemand is hetzelfde. Ik maak een exclusief, high-end ontwerp voor je. Dat voel je en dat zie je. Mijn prijzen voor ontwerp, uitvoering, vergunningaanvraag en plaatsing beginnen bij ongeveer € 3.000 euro. Eerst maak ik een voorlopige ontwerp, waarop je kunt reageren en waarmee ik een prijsinschatting kan maken voor de uitvoering. Na je akkoord hierop werk ik het uit naar een definitief ontwerp dat nodig is voor de uitvoering en de plaatsing.

Wil je meer weten over de kosten, regels van begraafplaatsen of het onderhoud van een grafsteen, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.