Leonie-Brinks.png

Over mij

Begraafplaatsen en andere plekken van bezinning hebben mij altijd getrokken. Jaren geleden, toen ik werkte als landschapsontwerper, vroeg een bekende het graf van zijn vader te ontwerpen. Terugkijkend waren dit de eerste stappen naar mijn bedrijf.

Als ik monumenten ontwerp, verbind ik heden, verleden en toekomst met elkaar.

Die gedachte vind ik fascinerend. Ik probeer in mijn werk de herinneringen van mensen levend te houden. Bij blikken van herkenning en tranen van ontroering weet ik dat ik hierin ben geslaagd. Iemand omschreef het laatst als: “Je verbindt het leven met de dood.” Dat klopt en het liefst ontwerp ik herinneringsplekken voor mensen die nog leven. Het geeft mij rust te weten wat mijn moeder na haar dood zou willen, dat we daar samen over nadachten en invulling aan gaven. Zo ontstond het project Klei en As.

Mijn ontwerpstijl is puur en poëtisch; een ontwerp bestaat uit meerdere lagen die samen het verhaal vertellen over wie de persoon was. Dit zorgt ervoor dat de gedenkplaats herkenning oproept bij degene die de plek later bezoekt. Mijn ontwerpen gaan over het voelen van verbinding, liefde en de band die je samen had. Ik let heel erg op kwaliteit, want in principe ontwerp ik elk herdenkingsmonument, elke gedenkplek of grafsteen voor de eeuwigheid.