Begraafplaatswandeling

Op zondag 23 juni geef ik in samenwerking met Stichting TrösT Utrecht voor de tweede keer een rondleiding op de prachtige begraafplaats Soestbergen in Utrecht. Laat me je mee terugnemen naar de 19e eeuw, toen de entree voor de begraafplaats een kwartje kostte. Waarom entreegeld werd gevraagd, begrijp je na de wandeling.

Ik geef ook rondleidingen op begraafplaats Kovelswade. Dit is de tweede algemene begraafplaats van Utrecht. Dit is een reactie van iemand die mee ging:

“Mijn man dacht dat het heel droevig en depressief zou zijn, maar dat was helemaal niet zo. Ik vind het fijn dat ik nu meer te weten ben gekomen over de historie, de bomen en de ontwerpgedachten van de architect die de begraafplaats ontwierp waar ons dochtertje is begraven. Mijn man had dit ook interessant gevonden.”

Lees meer over de wandeling in deze flyer en meld je direct aan door een e-mail te sturen naar: info@trost.nl.

Flyer over begraafplaatswandeling op Soestbergen op 23 juni, organisatie: Stichting TrösT

Persoonlijk, ingetogen en liefdevol.

Een warme ontvangst, een knuffel, herkenning. Blij dat ik zondagochtend aanwezig was bij de jaarlijkse herdenking van vliegramp Tripoli. Zo stil, zo liefdevol, zo persoonlijk. Voor de negende keer werden de namen opgelezen en de foto’s getoond van de overledenen. Ik sprak met een dame uit Utrecht en haar dochter, die haar opa en oma nooit gekend heeft. En plots vielen me de andere kinderen op die aanwezig waren. Het leven gaat natuurlijk gewoon verder en de herinnering blijft.

herdenking2019-01.jpg
herdenking2019-02.jpg