Vaste planten op het graf. Dat is mijn advies als het gaat om de keuze voor grafbeplanting.

De meeste begraafplaatsen zijn prachtige wandeltuinen. Vanwege hun lange ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling door de jaren heen is de beplanting volgroeid en weelderig. Grote volwassen bomen zoals taxus en treurwilg zijn er tientallen jaren geleden vanwege hun betekenis geplant. 

Het beheer van een graf wordt in de basis verzorgd door de begraafplaatsbeheerder, maar je speelt daar zelf ook een rol in. Jij bepaalt hoe vaak je een bezoek brengt, hoeveel onderhoud je wilt plegen, en welke uitstraling het moet hebben. Daarom is het belangrijk om de keuze voor grafbeplanting bewust te maken, zodat het graf een prettige, waardige plek blijft om naar toe te gaan. Meerjarige, vaste planten hoef je maar één keer aan te schaffen en plant je het beste in de herfst of het voorjaar op het graf.

Mijn beplantingslijst is met zorg samengesteld en bevat een selectie van fraaie planten die op de meeste begraafplaatsen toegepast mogen worden. Je kunt hem gratis aanvragen door mij een mailtje te sturen: info@leoniebrinks.nl

Foto van Leonie Brinks die rondleiding geeft op begraafplaats Kovelswade in Utrecht.
Foto van Ezelsoor met zacht grijsgroen blad en paarse bloemetjes in kransen rond de stengel.  Bron:   mishko2007   op   flickr

Foto van Ezelsoor met zacht grijsgroen blad en paarse bloemetjes in kransen rond de stengel.
Bron: mishko2007 op flickr

Foto van rood tulpje met zwart hart. Tulipa linifolia. Bron:   Alan Buckingham   op   flickr

Foto van rood tulpje met zwart hart. Tulipa linifolia.
Bron: Alan Buckingham op flickr

 

Behoefte aan meer inspiratie? Bekijk dan mijn actuele inspiratiebord met vaste planten voor gedenkplaatsen op Pinterest:


Contactgegevens

Ontwerpstudio Leonie Brinks
📞06-43019589
info@leoniebrinks.nl

Postadres:
Laan van Minsweerd 5
3583 BA Utrecht

Studio:
Weerdsingel wz 33a
3513 BC  Utrecht