Leonie_Kovelswade2017.png

Uitnodiging

Een à twee keer per jaar geef ik tuinrondleidingen op de Utrechtse begraafplaatsen Kovelswade en Soestbergen. Houd de agenda van Stichting TrösT Utrecht in de gaten: www.trost.nl.

Vaste planten op het graf. Dat is mijn advies als het gaat om de keuze voor grafbeplanting.

De meeste begraafplaatsen zijn prachtige wandeltuinen. Vanwege hun lange ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling door de jaren heen is de beplanting volgroeid en weelderig. Grote volwassen bomen zoals taxus en treurwilg zijn er tientallen jaren geleden vanwege hun betekenis geplant. 

Het beheer van een graf wordt in de basis verzorgd door de begraafplaatsbeheerder, maar je speelt daar zelf ook een rol in. Jij bepaalt hoe vaak je een bezoek brengt, hoeveel onderhoud je wilt plegen, en welke uitstraling het moet hebben. Daarom is het belangrijk om de keuze voor grafbeplanting bewust te maken, zodat het graf een prettige, waardige plek blijft om naar toe te gaan. Meerjarige, vaste planten hoef je maar één keer aan te schaffen en plant je het beste in de herfst of het voorjaar op het graf.

Mijn beplantingslijst is met zorg samengesteld en bevat een selectie van fraaie planten die op de meeste begraafplaatsen toegepast mogen worden. Je kunt hem gratis aanvragen door mij een mailtje te sturen: info@leoniebrinks.nl

Foto door   mishko2007   op   flickr     Ezelsoor

Foto door mishko2007 op flickr

Ezelsoor

Foto door   Alan Buckingham   op   flickr     Tulpje met rode bloemen en een zwart hart

Foto door Alan Buckingham op flickr

Tulpje met rode bloemen en een zwart hart

 

Behoefte aan meer inspiratie? Bekijk dan mijn actuele inspiratiebord met vaste planten voor gedenkplaatsen op Pinterest: